Perinteinen tapa valmistaa mikropitsaa on valmistaa sitä, yllätys, yllätys mikroaaltouunissa. Ennen kuin rupeamme valmistamaan pitsoja muilla menetelmillä, on parasta valmistaa pitsa perinteisesti mikroaaltouunissa. Mikroaaltouunissa valmistettuna saamme myös hyvän nollatason seuraavia valmistustapoja ajatellen. Eli ei muuta, kuin hakemaan Saarioisten jauhelihapitsaa lähikaupasta!
Valmistus:

Lopputuloksen arvioiminen
Pitsa on ohjeiden mukaisesti valmista, joten eikun maistelemaan klassikkoa. Panostimme blogin ensimmäiseen päivitykseen niinkin paljon, että päätimme tarjoilla pitsan raadille pakkauksessa näkyvän tarjoiluehdoituksen mukaisesti. Tällä kertaa pitsaa oli maistamassa 3 hengen raati.
Nälkäinen raati tarttui ateriaan käsiksi ja pakkauksen mukana tullut kartonkilautanen oli hetkessä tyhjä.
Raadin arvion mukaan 1 min 30 sekuntia oli varsin sopiva aika lämmittää pitsaa. Pitsa oli sopivan lämpöinen heti syötäväksi. Muutoin kyllä mikrossa lämmitettynä pitsa ei raatia napannut. Pohja maistui pahvilta, pitsa ei oikein tuntunut kypsentyvän mikrossa, ainoastaan lämpeni, minkä vuoksi täyte oli hieman vetelää eikä ulkonäkökään houkutellut kovin tämän vuoksi. Täytteessä maistui enimmäkseen tomaatti, sekä suola. Myös jauhelihan maku huomattiin pitsasta.
Mikrovalmistuksen hyviä puolia tosin oli se, että se oli hyvin nopeaa, sekä helppoa. Oiva valinta uusavuttomalle, tai kiireiselle.
Perinteinen mikroaaltouunissa valmistaminen asetetaan nollatasoksi, johon voidaan jatkossa vertailla muilla valmistusmenetelmillä valmistettua mikropitaa ja asettaa asteikkoon, joko -, tai + puolelle sen mukaan, onko lopputulos maun puolesta raadin mielestä parempaa, vai huonompaa, mitä mikroaaltouunissa valmistettu. Voidaan myös kuvailla, kuinka paljon parempi, tai huonompi lopputulos on mikrossa valmistamiseen.
Tästä on hyvä lähteä keksimään erilaisia valmistustapoja järkevän ja järjettömyyden rajoissa. Ehdotuksia menetelmistä otetaan vastaan.
Vaikka Saarioisen jauhelihapizza perinteinen onkin ja valmistusmenetelmiä riittää, makuun (viimein) kyllästyttyämme alamme varmasti tuunailemaan lätyn sisältöä. Pysy kuulolla, juhannuksen jälkeen tiedämme pitsanvalmistuksesta taas enemmän!
VastaaPoista